Annonce Kultur Oplevelser

Hjortdal Dyrefarm er sommerklar: ”Alle de små dyrebørn er SÅ parate til besøg”

foto: GO! Jammerbugt / Hjortdal Dyrefarm

Højsæsonen for Dyrefarmen, med den fantastiske udsigt over Lien, er netop gået i gang, og alle er klar til besøg, både ejer Susanne Vittrup, men også alle de små dyreunger som er kommet til verden efter foråret og vinterens hi.

Med over 50 forskellige dyreracer og ca. 350 munde i gennemsnit at mætte, så er der nok at se til på den privatejede dyrefarm, men der er altid plads til et par stykker mere. ”Vi har netop modtaget nogle rigtig søde skildpadder, og vi siger sjældent nej – især hvis det er dyr der har brug for et hjem – det er også en af grundene til vores efterhånden meget eksotiske samling”, fortæller Susanne med et smil.

Et sted for alle aldre

”Vores gæster er på ingen måde samlet i en bestemt aldersgruppe, og det er simpelthen så dejligt. Mange tror der kun kommer børnefamilier her, men se fx lige derovre ved gederne, der går et ungt par. Kærligheden til dyr eksisterer vitterligt i alle aldre” fortæller Susanne.

Dyrefarmen er naturligvis ofte besøgt af forskellige daginstitutioner, men det har ændret sig i årenes løb, og det ærgrer Susanne Vittrup. ”Vi kan også godt mærke, at der er nedskæringer i de offentlige institutioner, de har ikke midler til at kunne transportere sig herud længere. Den lokale vuggestue og børnehave Søstjernen er her fx hver eneste uge, og det er jo fordi de kan gå herop”.

Sæsonkort er naturligvis også en mulighed at erhverve sig, og som mange andre forlystelsesparker, så er det allerede tjent ind efter 2 ½ besøg. Mange gæster som er på ferie i området over flere uger, nyder nemlig ofte at komme igen, og naturligvis også de lokale, som nemt kan komme forbi til en hyggelig dag med ungerne i en weekend eller eftermiddag.

Der er næsten ikke det, du ikke kan foretage dig her..

Hjortdal Dyrefarm er et paradis for dyreelskerne, og de mest populære områder er som altid der, hvor man komme helt tæt på, så gederene og kaninerne er altid velbesøgte fortæller Susanne. ”Det var sådan vi startede ud, vi følte os altid lidt småskuffet når man kom hjem fra Zoologisk Have, vi kunne simpelthen ikke komme tæt nok på, og ungerne hang jo altid mest ud ved gedefolden alligevel”.

Derfor stoppede Susanne i socialrådgiver branchen, nu skulle der ske noget nyt – så hendes mands gamle barndomshjem blev så småt lavet om til en besøgsvenligt sted, for alle dem som holder af de skønne pelsede arter. ”Vi havde jo en del dyr i forvejen, køer, heste, geder osv. så det var ikke meget vi skulle ud og anskaffe os. Men præmissen skulle være, at man skulle kunne smøre sig en madpakke, og komme ind og klappe dyrene i et dejligt naturområde”, fortæller Susanne.

Som der efterhånden er udvidet i de eksotiske dyrearter, er der naturligvis mange af dyrene som kun kan betragtes på afstand, men det gav god mening, især fordi det voksne publikum trængte til at blive imponeret lidt mere, fx over en påfuglehan, som gør sig til med spredte halefjer, eller de små nysgerrige aber, egern og vaskebjørne især, siger Susanne.

Brug en hel dag og nat på farmen

Derfor måtte dyrefarmen også udvide lidt hist og pist. Der er kommet både minigolf, grillbar og sheltre til på stedet i løbet af årene.

”Når vores gæster gerne vil tilbringe en hel dag her, så skal der naturligvis også være både forlystelser og faciliteter til det. Derfor udvidede vi køkkenet fra vores oprindelige pølsevogn, til en regulær grillbar, som også bliver flittigt brugt af lokalområdet. Alle er velkomne til at bestille mad på grillbaren og nyde her på terrassen uden at købe en entrébillet, hvis man alligevel ikke agter at besøge farmen – ellers kommer de også blot og afhenter”, fortæller Susanne.

Sheltrene er ét af de nyeste tiltag, og her får man som friluftsmenneske en hel unik mulighed for at sove blandt dyrene, og have hele dyrefarmen for sig selv. En overnatning koster 150kr per person, og giver samtidig fri entré til hele området fra check-in midt eftermiddag, til ud-checkning dagen efter kl. 10.00.

Der lyttes også til gæsterne når de kommer med særlige forespørgsler, så længe det kan lade sig gøre – så hvorfor ikke, er Susannes svar oftest.

”Jamen der ringede en gæst engang, og sagde hun ville holde sin fødselsdag her. Nå, jamen hvordan vil du dog gøre det?, spurgte jeg så. Jamen I har det store lokale med glaspartier og udsigt over havet ovre i haven – der vil jeg gerne holde en fest. Så nu er det faktisk også en mulighed. Der er efterhånden blevet holdt både konfirmationer, fætter-kusine fester, og ja vi har faktisk også lige afholdt et bryllup her”, fortæller Susanne.

13 år på de fredede bakker

Der er kommet mange faciliteter til siden 2006, men projektet har heldigvis også haft medvind helt fra start. I 2005 blev en kæmpe fredningsplan sat i værk for hele det underskønne område omkring Lien, hvilket lå lige oveni Susannes planer om at starte projekt dyrefarm. Heldigvis lå deres projekt lige til højrebenet, og fredningsnævnet så det kun som et positivt initiativ til området, da det jo praktisk talt var en form for fri ”afgræsning”.

”Da vi startede op, besøgte vi en masse af de andre dyrefarme i området, Aalbæk, Hirtshals, Hobro og det daværende Vildtfarm Nord. De hjalp os rigtig meget, og da Vildtfarm Nord lukkede kort tid efter, så købte vi mange af deres dyr. Der er et skønt samarbejde alle os dyrefarme imellem, vi hjælper hinanden på kryds og tværs.

Læs meget mere om sommerens program på Hjortdal Dyrefarms hjemmeside og følg med på deres Facebook side lige her.

Tags

Om forfatteren

Avatar

Kristina Kjærgaard Hansen

Journalist, som elsker at skrive om alt der omhandler mad og kultur. Født og opvokset i Flegum, Jammerbugt - men har boet i Aalborg de sidste 11 år. "Jammerbugt vokser på mig, for hver gang jeg kommer hjem og besøger mine forældre, jeg synes området bliver smukkere og smukkere, og jeg vil altid føle mig hjemme her".

Skriv kommentar

Klik her for at poste en kommentar

Instagram

Instagram has returned empty data. Please check your username/hashtag.

Facebook

Facebook Pagelike Widget