Natur

Bratbjerg Søerne – et Tankested

foto: Visit Jammerbugten

Bratbjerg Søerne ligger lige ved Tranum Aktieplantage og er et godt sted at medbringe picnickurven.

Plantagen blev stiftet 14. juni 1902 af lokale beboere for at tilplante et areal som egnens værn mod blæsten og stormen og ikke mindst sandflugtens hærgen fra havsiden. Arealet er på 213 hektar ligeligt fordelt mellem en nordlig og en syd- og vestlig afdeling. Det er i den sydlige del man finder Bratbjerg søerne.

Plantagen, søerne, vejene og stierne danner til sammen et rekreativt område, som stilles til rådighed for publikum året rundt. “Huset” ved Bratbjerg Søerne er åbent i sommerhalvåret og giver mulighed for at spise og tilberede medbragt mad eller blot nyde udsigten fra terrassen. Det er åbent for publikum i sommerhalvåret fra 1. april til 31. oktober – fra solopgang til solnedgang. Der er mulighed for at tænde op i pejsen – både indvendig og udvendig fra – og grille medbragt mad. Indvendig er der borde og bænke med plads til ca. 80 personer. Benyttelse af huset er gratis

Ved Bratbjerg Søerne er der opstillet en mindesten for Bratbjergmanden, der mere end 50 år efter sin død stadig huskes som hele egnens store naturlæge.

kilde: Visit Jammerbugten

Om forfatteren

Avatar

Kristina Kjærgaard Hansen

Journalist, som elsker at skrive om alt der omhandler mad og kultur. Født og opvokset i Flegum, Jammerbugt - men har boet i Aalborg de sidste 11 år. "Jammerbugt vokser på mig, for hver gang jeg kommer hjem og besøger mine forældre, jeg synes området bliver smukkere og smukkere, og jeg vil altid føle mig hjemme her".

Skriv kommentar

Klik her for at poste en kommentar

Instagram

Instagram has returned empty data. Please check your username/hashtag.

Facebook

Facebook Pagelike Widget